Znana imena v nogometnem Mirnu za dobrodelni namen

ND Adria Miren vabi!!!

V Mirnu pripravljajo to soboto (2. 9.2023) - ob 101. obletnici nogometa v kraju - prav poseben, celodnevni dogodek. Rdeča nit bo nogometna žoga.

-dopoldan: turnirji različnih mlajših kategorij,

-od 15. ure dalje: kuhanje golaža (15 ekip)

-ob 18.00: dobrodelna nogometna tekma znanih medijskih in športnih imen ter legend domačega kluba – Adrie.

-zvečer: zabava s skupinami TNR, Kingston in Pop Design.

Predsednik nogometnega društva Adria Miren Erik Kovic ter vodja nogometne šole Valter Povšič sta si enotna: »Miren je kraj, ki že preko 100 let živi z nogometom. Mirenci dobesedno dihajo skupaj s to atraktivno športno panogo, zato smo se odločili da organiziramo dan posvečen nogometu in našemu društvu, kjer bo vsak obiskovalec našel nekaj zase. Ob tem bo imel dogodek dobrodelno noto, saj se bo zbiralo sredstva za pomoč, v nedavnih poplavah prizadeti,  družini iz občine Nazarje, ki je pobratena z občino Miren – Kostanjevica.«

Pomembno je izpostaviti, da ima Nogometno društvo Adria Miren v letošnji sezoni prvič v svoji zgodovini v pogonu vse starostne kategorije, starši otrok pa z veseljem pomagajo pri organizaciji dogodka.  ''Lahko rečem, da bodo na dobrodelni tekmi  prisotna imena, ki  zagotavljajo še kako zanimivo dogajanje, tudi za vse obiskovalce, ki nogometno igro spremljajo manj zagnano in bolj poredko, '' pravi eden od omenjenih staršev, sicer dolgoletni nogometaš in malonogometni trener ter velik motivator mladih Simon Rosič, ki je eden od odgovornih za organizacijo omenjene dobrodelne tekme.

V prvi vrsti gre izpostaviti bivšega predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, nogometne spretnosti bo predstavil tudi aktualni minister za Slovence v zamejstvu  in  po svetu  ter bivši župan MONG Matej Arčon. Zagotovo pa bodo dali poseben nogometni pečat tudi bivši nogometni reprezentanti kot so:  Goran Cvijanović, Amedej Vetrih, Andrej Komac, Miran Burgić, Ivica Vulić, Matej Rožič Mavrič. Nogometne kopačke bo po dolgem času spet obul bivši dolgoletni kapetan novogoriškega kluba Sandi Bratkič, ki je kariero zaključil prav v Mirnu, na golu pa bo spet svoje mojstrstvo dokazoval bivši vratar tako Sarajeva kot Gorice Ismir Pintol.

Nogometni dogodek bodo podprli in se ga udeležili tudi uspešni tekmovalci iz drugih športov. Na igrišču bo prisoten trener novogoriških odbojkaric Vasja Samec Lipicer, družbo mu bo delal trener novogoriških košarkarjev in bivši evroligaški igralec Jan Močnik,  z zbranimi bo tudi priljubljeni pater Bogdan Knavs iz samostana na Sveti gori. Mojstrstvo v nogometnih čevljih bo dokazoval renomirani gledališki igralec Blaž Valič, glasbene odre pa bo tokrat za nogometno zelenico zamenjal pevec Urban Vidmar. Pridružil se bo tudi dobitnik brona na zadnjem svetovnem prvenstvu v kanuju v kategoriji U23 Nejc Polenčič. Malonogometno igrišče bo za veliko zamenjal Slaviša Goranović, ki je bil leta 2009 najboljši igralec malega nogometa v Sloveniji in hkrati dolgoletni reprezentant. Nogometni dres bo tokrat oblekel tudi predsednik novogoriških kolesarjev Rok Lozej, ki je hkrati podpredsednik Športne zveze Nova Gorica. Vsekakor bo pestra tudi ženska zasedbo. Nogometno znanje bo predstavila Tatjana Mihelj, renomirana pevka, med drugim tudi zmagovalka priznanega festivala Melodije morja in sonca, hkrati pa bo mirensko zelenico popestrila tudi nadobudna nogometašica iz Nove Gorice, ki zastopa vrste ajdovskega Primorja, Gaja Bizjak, ki je mlada državna reprezentantka, ki samozavestno trka tudi na vrata članske reprezentance. Pozitivizem na zelenici bo zagotavljal Tomaž Klepač, znani radijski voditelj na Radiu 1. Z nami bodo tudi Rok Turk, državni prvak v rallyu, Lidija Lapajne, 2x udeleženka olimpijskih iger v atletiki, Meta Mačus, udeleženka olimpijskih iger v atletiki, Teja Melink, udeleženka olimpijskih iger v atletiki ter Dejan Vinčič, odbojkarski reprezentant.

Prisotni bodo tudi novinarke in  novinarji radia Robin,  posebna atrakcija pa bo mirenski župnik Robert Ušaj in številni predstavniki pokroviteljev mirenskega kluba. Kot selektor bo deloval Miran Müllner, predsednik Športne zveze Nova Gorica.

Vsem tem znanim imenom bo nasproti stala ekipa, sestavljena iz legend mirenskega nogometa ter aktualnimi trenerji kluba, kjer bo kapetansko vlogo odigral Marjan Benedetič – Deto, trenersko poslanstvo pa bo opravil Benjamin Beč.

Sodil bo legendarni sodnik Roman Tomšič Tom ob pomoči Žarka Vidalija in Matjaža Žižmonda, celotno dogajanje pa bo povezoval priznani športni novinar Ervin Čurlič.