38. SOŠKA REGATA

V konferenčni dvorani  Dora Bassi v Gorici se je včeraj dopoldan odvijala tiskovna konferenca 38. Soške regate, ki bo na sporedu v nedeljo, 3. septembra 2023, s startom ob 11 uri.

Zbor udeležencev je predviden med 9.30 in 10.30 na startu pod jezom v Solkanu (pri Žogici). Spust se bo zaključil v Pevmskem parku, od koder se bodo udeleženci vrnili v Solkan, v kajak center, kjer bo kosilo, nagrajevanje in druženje.

Tiskovno konferenco je otvoril občinski svetnik za šport Giulio Daidone, ki je izpostavil zgodovinskost in čezmejni povezovalni pomen prireditve. Predsednik Športne zveze Nova Gorica, Miran Müllner je izpostavil, kako je ta športna prireditev pomembna za obe Gorici, tudi v luči evropske prestolnice kulture 2025. Bojan Makuc je v imenu KK Šilec opozoril javnost na potrebo po ureditvi čolnarne ob Soči, ki bi omogočila še dodatni razvoj rečnih športov in turizma na relaciji Gorica - Nova Gorica, Andrej Humar pa je v imenu Kajak kluba Soške elektrarne novinarjem predstavil program nedeljske preizkušnje. V imenu ZSŠDI je prisotne nagovoril odbornik Sandro Corva, ki je potrdil še nadaljnjo podporo Združenja tej množični in zgodovinski športni prireditvi.