Olimpijski festival Peking 2022

V lepem vremenu smo na Olimpijskem festivalu Peking 2022, ki je potekal pred Supernovo Mercator v Novi Gorici pozdravili in čestitali staršem naših olimpijk, mami Andreje Slokar, gospe Eldi in očetu Ane Bucik, gospodu Marku za izjemna nastopa v zgodnjih jutranjih urah. BRAVO PUNCI!!!

Nekaj svojih izkušenj z največjih tekmovanj so nam v živo po Radiu Robin zaupali Jure Franko, dobitnik prve medalje na zimskih olimpijskih igrah v Sarajevu l. 1984, Danilo Pudgar- smučarski skakalec na OI v Saporu l. 1972, Miran Gašperšič- udeleženec OI v Innsbrucku l. 1976 v slalomu in veleslalomu, Mladen Franko- nekdaj odličen smučar in tudi trener brata Jureta Franka, sedaj pa prof. dr. na Univerzi v Novi Gorici ter Sabahudin Kovačevič- hokejist z OI v Sočiju in Pjongčangu, ki je na našem festivalu predstavil hokej.

Športna zveza Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica in Regijska pisarna OKS-ZŠZ Nova Gorica smo otrokom iz novogoriškega vrtca ter šolarjem iz OŠ Frana Erjavca in POŠ Ledine približali zimske športe in predstavili rekvizite, ki jih olimpijci uporabljajo v zimskih športih.

Otroke sta pozdravila tudi podžupan Mestne občine nova Gorica Sašo Kogovšek in načelnica Oddelka za družbene dejavnosti Marinka Saksida.

V varnih mehurčkih se je preizkusilo 640 otrok v smučanju, curlingu, smučarskih skokih, hokeju, biatlonu, usedli pa so se lahko tudi v pravi bob in na skeleton.

Prav vsaka postaja je otrokom narisala nasmešek na obrazu, kar je tudi bila naša želja- olimpijsko vzdušje smo prinesli tudi v Novo Gorico.

Več v fotogaleriji 1 in fotogaleriji 2.