OLIMPIJSKI DAN

Junij ni le prvi poletni mesec, ampak tudi olimpijski. Letos se je začel z olimpijskim pohodom v Mariboru, vrhunec pa dosegel v sredo, 12. junija, ko so športniki, ki so sodelovali na največjem tekmovanju na svetu, obiskali osnovne šole in se družili z otroki.

Olimpijski komite Slovenije je na dvanajstih koncih države širil olimpijski duh. Olimpijska urica z aktivnimi in nekdanjimi vrhunskimi športniki ter olimpijci, ki so s šolarji preživeli športno dopoldne, je minila v znamenju olimpijskih vrednost, spodbujanju gibanja, kot zdravega načina življenja, učenja, spoznavanja športnega duha in fair playa ter raziskovanja olimpizma. Gostje so otrokom približali šport in njegov pozitivni vpliv na življenje, obenem pa se spomnili svojih osnovnošolskih dni.

V Novi Gorici sta osnovno šolo Ledine obiskali olimpijki Teja Melink in Meta Mačus: http://go-portal.si/olimpijski-dan-v-novi-gorici-olimpijki-znova-v-soli/

Zahvaljujemo se ravnatelju OŠ Milojke Štrukelj, g. Janezu Kobetu in podravnateljici podružnične šole Ledine, g. Teheiri Leskovar Bolterstein za prijaznost in gostoljubnost.