Mini olimpijada Renče

Začetek Mini olimpijade v Renčah je ob 9,15 pospremila olimpijska himna. Osnovnošolci iz Renč in podružnične šole v Bukovici so na prizorišče prinesli olimpijsko zastavo in baklo ter prebrali športnikovo zaprisego.

S svojim obiskom sta nas počastila župan občine Renče- Vogrsko, g. Tarik Žigon in ravnatelj Osnovne šole Lucijana Bratkoviča Bratuša Renče, g. Bogomir Furlan, ki sta pozdravila nadobudne športnike in otvorila »olimpijado«.

Postavljenih je bilo 9 postaj, kjer so domači in okoliški športni klubi predstavili svojo dejavnost.

Vsaka postaja oziroma klub je imela na voljo 10 minut. Postaje so bile postavljene v kotalkarski in gimnastični dvorani.

Predstavili so se: 1.Kotalkarski klub Renče, 2.Športno društvo Partizan Renče, 3. Škulja Khago, ŠD Škulja Vogrsko in Škuljaška zveza Slovenije, 4. ND Bilje in Ženski NK Burbonke, 5. OK Gorica, 6. Namiznoteniški klub Gorica, 7. Go Atletik, 8. Golf zveza Slovenije ter 9. OKS-ZŠZ.

Poleg vseh športnih panog smo na dogodku promovirali FAIR-PLAY, olimpijske vrednote ter zdrav način življenja z gibanjem.

 

Prireditve se je udeležilo več kot 140 otrok, ki so z veseljem preizkusili vse postaje.

Za gostoljubnost se zahvaljujemo OŠ Renče- ravnatelju in tamkajšnjemu prof. športne vzgoje, g. Samu Nanutu, ki je poskrbel, da je Mini olimpijada prvič potekala v občini Renče-Vogrsko in organiziral nemoten potek dogodka.