MINI OLIMPIJADA 2021 za najmlajše

V petek, 24. septembra pa smo na stadionu pričakali otroke iz vrtca.

Ob 9,30 smo se ogreli z Marjeto iz Malega akrobata, sledil je pozdrav predsednika Športne zveze Nova Gorica Mirana Müllnerja ter mimohod olimpijske zastave in bakle, ki so jo na prizorišče prinesli udeleženci Mini olimpijade ob zvokih olimpijske himne.

Mini olimpijada je eden izmed projektov OKS, s katerim želimo med najmlajšimi promovirati šport, športne in olimpijske vrednote, fair play ter pomen gibanja.

Šport je ena od možnosti, da otroci svoj čas kakovostno preživijo. Vpliv primerno načrtovane in izbrane športne aktivnosti se pozitivno odraža pri otrokovem celostnem razvoju. Tekom športnih aktivnosti se otroci med seboj družijo in spoznavajo, medsebojno sodelujejo, razvijajo pozitivne vrednote do sebe in do drugih ter ohranjajo svoje zdravje.

Namen mini olimpijade je spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje.

Domača športna društva so predstavila svojo dejavnost z različnimi poligoni, na katerih so se otroci preizkusili. Vse je potekalo v skladu z olimpijskimi načeli odličnosti, solidarnosti in prijateljstva. Ker sledimo sloganu »Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati«, so prav vsi udeleženci prejeli priznanje za udeležbo in uspešen nastop ter se posladkali s sladoledno lučko Ljubljanskih mlekarn.

Utrinke z dogodka si lahko ogledate v foto galeriji.