Poslovil se je Vladimir Krpan

V 91. letu starosti se je poslovil Vladimir Krpan, dolgoletni predsednik novogoriške območne organizacije borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Nova Gorica.

Krpan se je rodil in odraščal v Renčah, kjer je vseskozi deloval zelo povezovalno. Med drugim je bil pobudnik pohoda treh vojn, ki se vsako leto odvija na Ravnici. Bil je tudi častni predsednik Območnega združenja borcev za vrednote NOB.

Poleg pedagoškega dela je bil Krpan poleg pri vodenju in urejanju politike športa v občini kot športni delavec v okviru občinskih organov in v organih Športne zveze, bil je tudi med ustanovitelji Atletskega kluba Gorica (1962). Kot neumorni ljubitelj športa je bil nepogrešljiv pri organizaciji množičnih športno-rekreativnih prireditev, kjer je bilo njegovo vodenje protokola na prijazen in duhovit način že pravi zaščitni znak prireditev. Ta trditev velja tudi za dolgoletno protokolarno vodenje vseh večjih atletskih prireditev v Novi Gorici. Pravi športni navdušenec in podpornik športnega gibanja je ostal tudi v poznejšem življenjskem obdobju.

Na širšem Primorskem je bil poznan predvsem po skupni pobudi, s katero sta pred osmimi leti s patrom Bogdanom Knavsom, gvardijanom frančiškanskega samostana na Sveti Gorici, organizirala mašo za vse žrtve vojn. Maša je odprla vrata bolj strpnemu, srčnemu in človeškemu pogledu na zgodovino, kar so prepoznali tudi Primorci, ki so ju izglasovali za osebnosti Primorske leta 2013. Za to dejanje ju je leto pozneje predsednik Borut Pahor obdaril z jabolkom navdiha, namenjenim osebam, ki s svojim delom izstopijo iz povprečja.

VIR: Sporočila za javnost (nova-gorica.si)